KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

od 31.05.2021r. Nauczanie w systemie stacjonarnym.

INFORMUJEMY, ŻE OD 31 MAJA 2021 NAUKA W XII LO BĘDZIE ODBYWAŁA SIĘ W SYSTEMIE STACJONARNYM.

 

Szanowni Państwo,

W związku z wysokim poziomem zakażeń chorobą COVID-19 informujemy, że:

  • wejście na teren szkoły osób niebędących pracownikami jest możliwe tylko w szczególnie uzasadnionych przypadkach po wcześniejszym umówieniu się z pracownikiem drogą telefoniczną lub mailową.
  • kontakt z pracownikami sekretariatu i administracji jest możliwy w dni robocze w godzinach 800 – 1500:

telefonicznie – numer 502 426 924

poprzez pocztę elektroniczną - adres e-mail: lo12@12lo.ehost.pl

  • Korespondencję kierowaną do szkoły, składaną osobiście w szkole, należy pozostawić w skrzynce podawczej umieszczonej na parterze budynku (z holu wejściowego należy skierować się schodami w lewo). Potwierdzenie złożenia dokumentu będzie możliwe wyłącznie za pośrednictwem poczty elektronicznej na wniosek osoby zainteresowanej otrzymaniem potwierdzenia, na adres e-mailowy wskazany we wniosku.