KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja-Informacja dla kandydatów

SZANOWNI KANDYDACI, RODZICE/OPIEKUNOWIE PRAWNI,

aby usprawnić proces składania wniosków do XII LO, informujemy, że na parterze szkoły, zostanie uruchomiona skrzynka – od 25 maja 2021 , pod tytułem: „REKRUTACJA 2021 - WNIOSKI”, do której możecie Państwo wrzucać przywiezione dokumenty (chyba, że ktoś działa przez  ePUAP). Wniosek poprawnie wypełniony, podpisany przezKANDYDATA i RODZICA/OPIEKUNA PRAWNEGO, jeśli trzeba, wzbogacony o stosowne oświadczenia (pobrane z Vulcana) oraz potwierdzające oświadczenia załączniki (uwierzytelniające rodzaj oświadczenia). To robicie do 21 czerwca 2021.

Potem , między 25 czerwca 2021 a 15 lipca 2021 – świadectwa ukończenia szkoły podstawowej oraz wyniki egzaminu ósmoklasisty – może być skan ( na e-mail: lo12@12lo.ehost.pl  albo kopie dostarczone do siedziby XII LO.

I czekacie na przydział oraz ogłoszenie listy KANDYDATÓW ZAKWALIFIKOWANYCHdo 22 lipca 2021.

DZIĘKUJEMY za współpracę, cierpliwość i wybranie naszej oferty. :)

                                                                          Komisja Rekrutacyjna przy XII LO w Łodzi