KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wyniki konkursu - Dni Języków Obcych w XII LO

Dni Języków Obcych w XII LO już za nami!
Przez cały tydzień mieliśmy okazje poznawać ciekawostki i zgłębiać wiedzę na temat języków obcych, których można uczyć się w naszej szkole. 
Mimo tego, że całe przedsięwzięcie odbyło się zdalnie mieliśmy okazje rozwiązywać quizy, oglądać filmiki oraz podziwiać prezentacje przygotowane przez uczniów naszej szkoły. 
Zorganizowany został także konkurs, w którym udział dwie klasy. 
Przyszła pora, aby ogłosić jego wyniki i tak oto:
1 miejsce oraz joker dla całej klasy do wykorzystania w dniach 26 kwietnia- 21 maja zdobywa klasa 1D
2 miejsce i joker dla całej klasy do wykorzystania w dniach 26 kwietnia- 14 maja otrzymuje klasa 2C
Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za zaangażowanie i wzięcie udziału w konkursie!