KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Po indeks z Pitagorasem!

Szanowni Państwo, Wydział Matematyki i Informatyki UAM zaprasza do udziału w kolejnym otwartym wykładzie dla młodzieży „Po indeks z Pitagorasem". Wykład online odbędzie się 22 czerwca 2021 roku o godz. 12.00. Link do spotkania jest dostępny na stronie https://emi.wmi.amu.edu.pl/wydarzenie/po-indeks-z-pitagorasem-...

Po indeks z Pitagorasem!

Szanowni Państwo, Wydział Matematyki i Informatyki UAM zaprasza do udziału w kolejnym otwartym wykładzie dla młodzieży „Po indeks z Pitagorasem". Wykład online odbędzie się 22 czerwca 2021 roku o godz. 12.00. Link do spotkania jest dostępny na stronie https://emi.wmi.amu.edu.pl/wydarzenie/po-indeks-z-pitagorasem-...

Szanowni kandydaci!

SZANOWNI KANDYDACI, powoli mija czas SKŁADANIA WNIOSKÓW do szkół pierwszej preferencji. Komisja rekrutacyjna przy XII LO zakończy weryfikację podań do 24 czerwca br. Kto jeszcze nie wypełnił deklaracji, ZAPRASZAMY do aplikacji VULCAN: https://lodzkie.edu.com.pl/kandydat/app/ Po chwili spokoju, przypomin...

Podsumowanie Olimpiady Historycznej

W Sejmie RP odbyło się uroczyste podsumowanie XLVII Olimpiady Historycznej. Laureatom nagrody wręczyli Marszałek Sejmu Pani Elżbieta Witek, Prezes Instytutu Pamięci Narodowej Pan Jarosław Szarek i Prezes Polskiego Towarzystwa Historycznego Pan prof. Krzysztof Mikulski. Wśród Laureatów Nasz tegoroczny abit...

Fascynująca fizyka

Szanowni Państwo, Miło mi poinformować, że uczniowie klasy 3a: Filip Kucharski i Piotr Kwiatkowski   zostali  laureatami  ogólnopolskiego konkursu  "Fascynująca Fizyka" .  Fakt ten potwierdzają  otrzymane certyfikaty. Zgodnie z Uchwałą nr 8/2018 Senatu Politechniki Ł...

Szanowni kandydaci!

Szanowni Ósmoklasiści – dziękujemy za uczestnictwo w drugiej edycji „Drzwi otwartych” XII LO Z wielu ofert, DWUNASTKOWA jest naprawdę odlotowa ! Z pasji do przedmiotów przyrodniczych wiedzę i umiejętności przećwiczysz. ZŁÓŻ więc WNIOSEK do klas wszystkich, bo z powod&oac...

Dni Otwarte Online - Linki do Dni Otwartych.

DRZWI OTWARTE ONLINE Drodzy Kandydaci, Szanowni Rodzice, Po raz drugi zapraszamy na Wirtualne Drzwi Otwarte do XII Liceum Ogólnokształcącego. Dziś chcemy Państwu przybliżyć naszą szkołę w jedyny możliwy teraz sposób – poprzez spotkania online, które odbędą się na platformie Microsoft Team...

Rekrutacja-Informacja dla kandydatów

SZANOWNI KANDYDACI, RODZICE/OPIEKUNOWIE PRAWNI , aby usprawnić proces składania wniosków do XII LO, informujemy, że na parterze szkoły, zostanie uruchomiona skrzynka – od 25 maja 2021 , pod tytułem: „REKRUTACJA 2021 - WNIOSKI”, do której możecie Państwo wrzucać przywiezione dokumenty...

Pierwszy numer DWUNASTNIKA

Serdecznie zapraszamy do lektury! Dwunastnik- Środowisko i co poszło nie tak......

Rekrutacja

22.05.2021
Rekrutacja

Rekrutacja

22.05.2021

SZANOWNI KANDYDACI DO XII LO, niezmiernie  się cieszymy, że niektórzy już założyli konta w aplikacji Vulcan , wypełnili wnioski  i jako pierwszą preferencję wybrali naszą szkołę.   (BRAWO , WY!) Jednocześnie pragniemy uspokoić wszystkich, którzy martwią się, że złożone dokumenty nie...

Konkurs na najlepszą recenzję.

Miło nam poinformować, że w konkursie bibliotecznym na najlepszą recenzję książki lub wydarzenia kulturalnego zwyciężyła Julia Arkusińska z kl. 1 a . Gratulujemy i czekamy na nowe teksty....

Powrót do szkoły

Z deszczu pod rynnę ? Nie darmo przysłowia są mądrością narodów . A człowiekowi nie dogodzisz! I tak, w kontekście triumfalnego obwieszczenia MEN o przywróceniu nauki stacjonarnej, wszyscy zgodnie ( z niedowierzaniem) rzuciliśmy w przestrzeń: Naprawdę ? I co teraz? Apokaliptyczna wizja powrotu do reżi...

Uwaga ósmoklasiści

Szkolenie dla kandydatów zainteresowanych zakładaniem konta i dalszym postępowaniem w procesie REKRUTACJI 2021. Link do wydarzenia: https://youtu.be/gNfrvORM4IM...

Nowy plan lekcji!

Od 10 maja obowiązuje nowy plan lekcji. Plan lekcji...

Z absolwentem 12-tki o literaturze i języku polskim.

Z absolwentem 12-tki o literaturze i języku polskim. Już dzisiaj o godzinie 18.00 zapraszamy na czwarty wykład. Czy wystarczą słowa, by się dobrze porozumieć? Zapraszamy ósmoklasistów i maturzystów!!! Link do spotkania: https://youtu.be/c2Ptjl-9pho...

Informacja dla maturzystów

Informacja dla zdających przystępujących do egzaminu maturalnego w XII Liceum Ogólnokształcącym w roku 2020/21...

Time to Wave Goodbye Now

  Zdalne nauczanie skutecznie ograniczyło bezpośredni kontakt młodzieży, szczególnie między oddziałami, ale nie wymazało z naszej pamięci faktu, że lada moment tegoroczni trzecioklasiści staną się ABITURIENTAMI XII LO . N im zakwitną kasztany, bo ostatnio wszystko jakoś idzie na opak, zasiądziecie p...

Z absolwentem 12-tki o literaturze i języku polskim.

Z absolwentem 12-tki o literaturze i języku polskim. Już dzisiaj o godzinie 18.00 zapraszamy na trzeci wykład. Czy nasz język się zmienia? Zapraszamy ósmoklasistów i maturzystów!!! Link do spotkania: https://youtu.be/4Hsp8odPeNc...

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2020/21 klas trzecich

30 kwietnia 2021  (piątek) odbędzie się w naszej szkole zakończenie roku szkolnego klas trzecich. Każda klasa będzie miała spotkanie ze swoim wychowawcą w sali widowiskowej wg porządku: kl. 3c- godz. 9.00- 9.35 kl. 3a- godz. 10.00- 10.35 kl. 3d- godz. 11.00- 11.35 kl. 3e- godz. 12.00- 12.35 kl. 3b- g...

Gratulujemy!

25.04.2021
Gratulujemy!

Gratulujemy!

25.04.2021

Uczniowie naszej szkoły: Adam Łuczak 2b i Mikołaj Gejda 1b zostali laureatami corocznego festiwalu artystycznego FETA, organizowanego przez XXVI LO. Wykonali trzy utwory muzyczne, w tym jeden własny. Gratulujemy!  ...